Páxinas

venres, 19 de xaneiro de 2024

Opcións e beneficios dun almorzo saludable

   OPCIÓNS E BENEFICIOS,DUN ALMORZO SAUDABLE    

Almorzar de xeito saudable contribúe a:

-Activa o metabolismo

Esto axuda a que o teu corpo procese mais enerxía, polo tanto, prodúcese un incremento de calor que ven dos músculos.
Canto mais rápido sexa o sistema metabólico, queimaranse mais calorías,esto axudara a baixar de peso, a dispoñer de mais enerxía, e tamen fainos encontrarnos mellor; outra forma de activar o metabolismo é o entrenamento aeróbico.
-Axuda a previr o sobrepeso.

  Esto prodúcese grazas á pouca cantidade de azúcres inxeridos, mais froitas e verduras e acompañado cun pouco de exercicio, axuda a previr o sobrepeso e tamén a regulalo.

-Disminue a ansiedade:

Unha boa inxesta no almorzo, con hidratos de carbono complexos como os grans integrais (avea, cereais integrais(trigo, quinoa, liño, centeo, millo...), axudan a aumentar o nivel de serotonina no cerebro o que vai xerar un efecto tranquilizante.

-Axuda a aumentar o rendemento:

Axuda ao crecemento e á fortaleza dos osos e reduce o risco de lesións e fracturas.

-Contribúe a ser mais produtivo: 

Incrementa os niveis de enerxia cerebral, incentiva o metabolismo celular e favorece á atención e concentración.

-Mellora o estado de ánimo e axuda a sentirte mellor.


Ideas para un almorzo saudable:


O ideal nun almorzo sería tomar un ou dous vasos de auga, para axudar a hidratarse, e a continuación facer unha inxesta de alimentos con presencia de verduras, froita, carbohidratos, proteinas e grasas.

Algunhas opcións para o almorzo son:

·Iogur con froitas.
·Bowl de avea.
·Smoothies de froitas ou verduras.
·Tostadas integrais.
·Tortitas de froitas. 

A froita é importante no almorzo para obter vitaminas e antioxidantes.

Tamén pódense incluir bebidas como: zume de pomelo natural, batidos de zume con avea, café e té, batidos de proteinas...

Alimentos que non debes tomar no almorzo:


É importante no almorzo limitar, ou mellor non tomar, alimentos sobreprocesados, por exemplo:

·boleria industrial.
·carnes embutidas.
·cereais con azucre.
·zume de froitas envasado.
·iogur con sabores artificiais.
·mermeladas envasadas. 

Alimentos como a boleria industrial poden producir  obesidade e diabetes, debido ao seu alto aporte calórico e ao resto de ingredientes que posúen fan ganar mais peso. 

Esto tamén ademáis de  non saciar o noso apetito, fai que teñamos que comer mais, o que pode acabar sendo perxudicial.




                                                      

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Dra Rocío Villar Taibo, Nutricionista e Endocrina, fálanos da alimentación saudable e da importancia do exercicio, sobretodo o exercicio de ...