Páxinas

mércores, 3 de xaneiro de 2024

CARACTERÍSTICAS DUNHA DIETA SAUDABLE

 Para que unha dieta sexa recomendable a toda a poboación, requírese:

  1. Que a composición de alimentos sexa variada.
  2. Que achega suficientes calorías para atender ás necesidades enerxéticas dos individuos sans, axudando a manter un peso adecuado.
  3. O contido de graxa total pode ser dun 30-35% da enerxía total, sendo a graxa saturada inferior ao 10% e de preferencia un 7%. Os ácidos grasos poliinsaturados deben atoparse nuns niveis inferiores ao 7% e os monoinsaturados arredor dun 15-20%.
  4. O colesterol da alimentación debe ser inferior a 300 mg/día.
  5. Que achegue suficientes minerais, oligoelementos e vitaminas.
  6. Que teña alimentos ricos en fibra e un contido baixo en azucre refinado e sal (sodio).
  7. Se se consomen bebidas alcohólicas, debe facerse con moderación (máximo10 g diarios para mulleres e 20 g para os homes)
  8. Ademais, é aconsellable realizar exercicio físico a diario e non fumar.

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Dra Rocío Villar Taibo, Nutricionista e Endocrina, fálanos da alimentación saudable e da importancia do exercicio, sobretodo o exercicio de ...