Para que unha dieta sexa recomendable a toda a poboación, requírese:
- Que a composición de alimentos sexa variada.
- Que achega suficientes calorías para atender ás necesidades enerxéticas dos individuos sans, axudando a manter un peso adecuado.
- O contido de graxa total pode ser dun 30-35% da enerxía total, sendo a graxa saturada inferior ao 10% e de preferencia un 7%. Os ácidos grasos poliinsaturados deben atoparse nuns niveis inferiores ao 7% e os monoinsaturados arredor dun 15-20%.
- O colesterol da alimentación debe ser inferior a 300 mg/día.
- Que achegue suficientes minerais, oligoelementos e vitaminas.
- Que teña alimentos ricos en fibra e un contido baixo en azucre refinado e sal (sodio).
- Se se consomen bebidas alcohólicas, debe facerse con moderación (máximo10 g diarios para mulleres e 20 g para os homes)
- Ademais, é aconsellable realizar exercicio físico a diario e non fumar.
Ningún comentario:
Publicar un comentario