Páxinas

mércores, 24 de abril de 2024

A obtención de pan mediante a biotecnoloxía


    Chamamos  Biotecnoloxía a un conxunto de técnicas que utilizan células vivas, cultivos de tecidos, ou moléculas, derivadas dun organismo, por exemplo, encimas, para obter ou modificar un produto, mellorar unha planta ou animal ou desenvolver un microorganismo para o seu uso cunha finalidade específica. .

    Quizais o pan sexa un produto biotecnolóxico menos evidente que o iogur ou a cervexa, pero na súa produción participa polo menos un tipo de microorganismo: Saccharomyces cerevisiae.

    E cando actúa S. cerevisiae? Dende que entra en contacto co resto dos ingredientes (na formación da masa), ata que a temperatura do forno alcanza os 50-60 graos centígrados (temperatura que os microorganismos non poden resistir). Neste período de tempo, S. cerevisiae realiza unha fermentación alcohólica: transforma os azucres da fariña (glicosa) en etanol e CO2. Mentres que o etanol se evapora durante a cocción, o CO2 queda retido na masa e é responsable do aumento de tamaño do pan, e da esponxosidade da faragulla.


Ningún comentario:

Publicar un comentario

Os nosos hábitos deben fomentar a Sostibilidade!

Debemos tomar medidas, para que o nosa alimentación sexa o máis Sostible posible, polo ben do noso Planeta. Aquí vos deixamos dez consellos ...